Izdvojena tri miliona, a trebat će desetine

Radiosarajevo.ba
Izdvojena tri miliona, a trebat će desetine

Prethodna vlast
je kriva što je Federaciju BiH usljed snježnog nevremena zadesila totalna paraliza, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, komandant Federalnog štaba Civilne zaštite. On je dodao da je u proteklih deset dana učinjeno sve da se ublaže posljedice uzrokovane nevremenom; komandant je za danas najavio i moguće ukidanje vanrednog stanja na području FBiH. 

Za loše stanje Ivanković Lijanović krivi kantone i općine, koji nisu odgovorili datim zadacima i time su napravljeni propusti u radu Civilne zaštite. 

„Već danima nakon proglašenja stanja elementarne nepogode još mnoge ulice nisu očišćene, sela su odsječena, blokirana. Naše naredbe se uopće nisu poštivale“, izjavio je Ivanković Lijanović za današnji Dnevni avaz, a prenijela novinska agencija Fena. 

Zbog toga će, kako ističe, insistirati da inpekcijski organi obiđu sve kantone i općine i utvrde ko je šta radio, jer se znaju krivci. 

Sredstva za nadoknadu štete iznose tri miliona maraka, a prema njegovim tvrdnjama, štete će se mjeriti u desetinama miliona maraka. Komandant Federalnog štaba CZ nije objasnio kako će se nadoknaditi nedostajuća sredstva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak