Izborni poraz u Hercegovini otvorena rana za Hebranga

Radiosarajevo.ba
Izborni poraz u Hercegovini otvorena rana za Hebranga

Foto: Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang

Predsjednički kandidat HDZ-a u intervjuu za Novi list kazao je kako ga najviše boli poraz u Vukovaru i Hercegovini. Nazvao ih je dvjema otvorenim ranama na njegovu srcu koje će ga boljeti dok je živ.

Nadana Vidoševića i Dragana Primorca i dalje vidi kao glavne krivce za svoj izborni poraz, no kaže kako je i sam povukao neke krive poteze. Kampanju je, kaže, pripremao kao ozbiljnu, a što je, navodi, greška. "Odmah sam morao krenuti u neozbiljnom tonu i bez programa", kazao je Hebrang.

Kao krivca vidi i odbjeglog premijera Ivu Sanadera, točnije, kako je kazao, stalna nagađanja o njegovom povratku, iako ga je Sanader sam zvao da mu pomogne. No, za tim, dodaje, nije bilo potrebe.

Što se tiče raspleta situacije u drugom krugu, Hebrang kaže kako je sve moguće ako u završnici kampanje bude dovoljno nogometnih lopti, jabuka i leda. Ipak, kaže, nije uvjeren da će Milan Bandić prestići Josipovića.

Vezano: HDZ BiH pozvao bh. Hrvate da glasaju za Bandića

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak