Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH u Strasbourgu

Radiosarajevo.ba
Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH u Strasbourgu

Na Četvrtom dijelu redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE), koji se od 30. septembra do 4. oktobra održava u Strasbourgu, vodit će se, između ostalog, i rasprava o funkcioniranju demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini, javlja Fena

Sudionici će, među kojima su i članovi Stalnog izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u PSVE-a Milica Marković, Borjana Krišto, Nermina Kapetanović, Ismeta Dervoz, Saša Magazinović i Senad Šepić, također razgovarati i o nacionalnoj sigurnosti i pristupu informacijama, borbi protiv diskriminacije starih osoba na tržištu rada, pravima djeteta na fizički integritet. 

Na zasjedanju će biti razmijenjena mišljenja i u svezi aktivnosti Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u 2012. i 2013. godini, razvoju skupštinske procedure monitoringa u razdoblju od juna 2012. do septembra 2013. godine, jačanju institucije ombudsmana u Europi, sigurnosti hrane, kao i o dugom putu do pronalaska humanitarnih odgovora o osobama nestalim u europskim sukobima. 

Pored izbora sudija u Europski sud za ljudska prava, na Četvrtom dijelu redovnog zasjedanja obavit će se i rasprava o poštivanju obveza i angažmana Republike Moldavije, te o posmatranju parlamentarnih izbora u Albaniji koji su održani u junu ove godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak