Ivica Osim dobio spomen-ploču u svom voljenom Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba

Grad Sarajevo je danas na ulaznoj kapiji stadiona Grbavica postavio spomen-ploču u znak sjećanja na legendarnog nogometnog maga, ljudsku veličinu, simbol Sarajeva i BH, Ivicu Osima.

U ime Grada, koji je u potpunosti finansirao izradu i postavljanje spomen-ploče, gradonačelnica Benjamina Karić je istakla:

"Ivica Osim vratio se na svoju Grbavicu. Zauvijek. Postavili smo spomen-ploču sa utkanom Osimovom čuvenom izjavom beogradskim medijima u jeku napada na njegovo Sarajevo:

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Odlazim i gotovo je… ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava

Zbog dobrog čovjeka Ivice Osima, ponosni smo što smo Sarajlije, Bosanci i Hercegovci.

Hvala ti Osime na svemu, hvala na sjećanjima, na trofejima, na stvaranju velike Željine historije. Hvala na nogometnoj romantici, Štrause sa Grbavice!"

Grad Sarajevo će podići spomen-ploču Ivici Osimu

Komisija za spomenike Gradskog vijeća je ranije prepoznala inicijativu za podizanje spomen-ploče Osimu, podnesenu od gradskog vijećnika Vedada Deljkovića, kao spomenik od značaja za Grad Sarajevo.

Ivica Osim je sahranjen 14. maja 2022. na Gradskom groblju Bare u Sarajevu. Preminuo je 1. maja u austrijskom Grazu nekoliko dana prije 81. rođendana.

FOTO: Facebook: Spomen-ploča Ivici Osimu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak