Ivanković Lijanović: Za koga rade revizori u FBiH?

Radiosarajevo.ba
Ivanković Lijanović: Za koga rade revizori u FBiH?

Pojedini federalni revizori rade pod utjecajem određenih političkih stranaka i uvoznih lobija, a s ciljem diskreditiranja određenih funkcionera Federacije BiH, rekao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i dopremijer FBiH Jerko Ivanković Lijanović na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu , komentirajući Izvještaj Ureda za reviziju institucija FBiH o radu ministarstva na čijem je čelu.

Dodao je da se u spomenutom izvještaju taj utjecaj ogleda u primjerima da mu se stavlja na teret to što Parlament FBiH nije produžio Strategiju razvoja poljoprivrednog sektora u FBiH, ističući da to nije u redu, ali da je odgovornost na Parlamentu FBiH.

Dodao je da podržava rad svih institucija  kada je riječ o istražnim radnjama koje se vode protiv njega,  te da se nada da će istina "izaći na vidjelo".

„Ogleda se i u tome da mi se stavlja na teret što je nova parlamentarna većina smanjila poticaje u poljoprivredi prošle i ove godine, a posebno je zabrinjavajući primjer da se kampanja za kupovinu domaćih proizvoda karakterizira kao neopravdana, što pokazatelji trgovačkih kuća demantiraju“,  potcrtao je Ivanković Lijanović.

Po njegovim riječima, ta kampanja i novac koji je uložen u nju pokazao se isplativijim nego novac uložen u poticaje. Naglasio je da ne vidi ništa sporno u činjenici da se kampanja za kupovinu domaćih proizvoda podudarila s predizbornom kampanjom, s obzirom na to da on nije bio kandidat ni na jednoj listi za te izbore.

„Mojim dolaskom u Ministarstvo značajno je unaprijeđena transparentnost i svi poticaji koji su dodijeljeni nalaze se na web stranici Ministarstva, a uvedene su i mjere koje značajno zaustavljaju zloupotrebe u procesu dodjele poticaja, jer se prije dešavalo da se ostvari poticaj bez ikakvog dokaza da je proizvod pušten na tržište“, kazao je Ivanković Lijanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak