Italijanski premijer 9. i 10. septembra u BiH

Radiosarajevo.ba
Italijanski premijer 9. i 10. septembra u BiH

Italijanski premijer Mario Monti boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini 9. i 10. septembra.
Monti će u Sarajevu boraviti, zajedno s Jose Manuel Barrosom, čelnikom Evropske komisije, na poziv zajednice sv. Egidija koja, u saradnji s Islamskom zajednicom u BiH, Srpskom pravoslavnom crkvom, Vrhbosanskom nadbiskupijom i Židovskom zajednicom organizira tradicionalni svjetski susret za mir koji će se održati u periodu od 9. do 11. septembra. Više na sljedećem LINKU

Kako je u intervjuu za današnji Večernji list, prenosi novinska agencija Fena, istakao italijanski ambasador u BiH Raimondo de Cardona, do posjete dolazi iako je premijer Monti izuzetno zauzet u rješavanju problema s eurom.

„To je dokaz da Balkanu i BiH dajemo prioritet. S druge strane, potpora Italije evropskom putu BiH je dodatno očitovanje našeg čvrstog europejstva u najširem smislu“, kaže ambasador De Cardona.

Najavio je da će premijer Monti imati priliku razgovarati i o privrednoj i o političkoj saradnji, te moći dati dodatni poticaj za unapređenje odnosa između dviju zemalja u tom polju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak