'Istrajaćemo po cijenu da nas policija počne marisati'

Radiosarajevo.ba
'Istrajaćemo po cijenu da nas policija počne marisati'

Osvježeno u 13:30

Danas se ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine okupilo oko stotinjak privrednika koji su protestovali zbog neispunjenja obećanja po kojima im je Vlada trebala isplatiti 10 miliona KM po osnovu poticaja za 2012. godinu.

Treba naglasiti da su se poljoprivrednici samoinicijativno okupili ispred zgrade Vlade FBiH, s obzirom da je policija zabranila današnji protest zbog kasne najave okupljanja.

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH, Avdo Muslimović istakao je da on ne odgovara za današnji protest, te da je Savez podnio zahtjev za okupljanje koje će najvjerovatnije biti održano u ponedjeljak 10. decembra.

"Istrajat ćemo po cijenu da nas policija počne marisati", rekao je Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Kantona Sarajevo.

Kontaktirali smo, u 13:30 sati, gospodina Biću koji nam je rekao da poljoprivrednici nemaju namjeru napustiti prostor ispred zgrade Vlade Federacije BiH.

"Mi nećemo otići dok se naša pitanja ne riješe. Policija nam nije dozvolila postavljanje šatora, kao ni spužvi koje smo pokušali iznijeti. Također su mi prijetili hapšenjem", rekao je Bićo za Radiosarajevo.ba.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak