Ispraćaj tabuta ispred zgrade Predsjedništva BIH

Radiosarajevo.ba

Konvoj s 520 tabuta s posmrtnim ostacima žrtava srebreničkog genocida, koji je jutros krenuo iz Gradskih grobalja u Visokom, nakon kraćeg zadržavanja ispred zgrade Predsjedništva BiH, nastavio je put ka Potočarima, prenosi Agencija Anadolija.

Među 520 tabuta sa posmrtnim ostacima identificiranih žrtava srebreničkog genocida, nalaze se i oni u kojima su posmrtni ostaci šest maloljetnih osoba koje su u trenutku ubistava imale 15 godina i tri žene, od kojih je jedna imala 94 godine.
 
Počast identificiranim žrtvama genocida u Srebrenici, koje će 11. jula biti sahranjene u Potočarima, odali su predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, minister vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, turski ambasador u BiH Ahmed Yildiz, američki ambassador u Bih Patrick Moon, predsjednica udruženja “Majke enklava Srebrenice i Žepe” Munira Subašić, predsjedavajući Direktorata za traženje nestalih Amor Mašović, predsjednik Stranke demokratske akcije Sulajman Tihić te mnogi drugi zvaničnici i građani, prenosi Agencija Anadolija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak