Ipak nije zaboravio BiH: Naša zemlja danas na zahvalnici Recepa Tayyipa Erdogana

3
Radiosarajevo.ba
Ipak nije zaboravio BiH: Naša zemlja danas na zahvalnici Recepa Tayyipa Erdogana

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je danas na zvaničnom Twitter profilu ažuriranu listu država kojima se zahvalio na izrazima saućešća koja su mu, povodom nesreće u rudniku uglja u Amsaru na sjeveru Turske, uputili zvaničnici brojnih država.

Naime, ovaj put se među zastavama zemalja kojima je uputio riječi zahvale, našla i zastava Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, iako su Erdoganu i turskom narodu saućešće uputili i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik, zahvala našoj zemlji je uprvoj objavi, iz nekog razloga, izostala.

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

'U ime turskog naroda želim da izrazim zahvalnost svim prijateljskim zemljama, narodima i međunarodnim organizacijama što su s nama podijelili našu tugu i izrazili solidarnost", stoji u pratećem tekstu na Twitter objavi.

Bez Bosne i Hercegovine: Erdogan se zahvalio na izrazima saučešća - Srbija tu, Hrvatska tu, BiH ne

U eksploziji u rudniku uglja na sjeveru Turske poginuo je 41 radnik, potvrđeno je u subotu. Ranije, turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu rekao je da je u bolnicama 11 povrijeđenih, te da je spašeno 58 rudara. Do eksplozije je došlo 300 metara ispod zemlje u rudniku uglja u crnomorskoj priobalnoj provinciji Bartin jučer u 18:15 po lokalnom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak