Inzko: Ubrzati izbor mostarskog gradonačelnika

Radiosarajevo.ba
Inzko: Ubrzati izbor mostarskog gradonačelnika

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Europske unije Valentin Inzko posjetio je danas Mostar te razgovarao sa čelnicima gradskih odbora HDZ-a BIH, SDA, SzBiH, SDP-a, HDZ-a 1990, HSP-a BiH, NSRzB-a i nezavisnim kandidatom Zdravkom Rozićem kako bi u sklopu najnovijih zaključaka Upravnog odbora za Vijeća provedbu mira (PIC) direktno na terenu čuo mišljenja i stavove lokalnih stranačkih čelnika u Mostaru o tome što se čini po pitanju imenovanja gradonačelnika Mostara.

Upravni odbor Vijeća za provedbu mira smatra kako je neprihvatljivo da Gradsko vijeće Mostara osam mjeseci nakon izbora još nije imenovalo gradonačelnika. Ono što je ključno i čega svi moraju biti svjesni to je da je politička volja stranaka neizostavan sastojak u rješavanju ovog pitanja. Primarni interes trebali bi biti građani Mostara jer oni su ti koji najviše trpe zbog neučinkovitosti procesa izbora gradonačelnika, stoji u priopćenju iz Ureda visokog predstavnika.

Fena/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak