Inzko: Do kraja godine 20 novih radnih mjesta u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Inzko: Do kraja godine 20 novih radnih mjesta u Srebrenici

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, danas je posjetio Memorijalni centar u Potočarima gdje je položio vijenac na Spomen obilježja, javlja Fena.

Nakon toga sastao se s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, predsjednikom Skupštine Opštine Radomirom Pavlovićem, potpredsjednikom Hamdijom Fejzićem te sa zamjenicom načelnika Biljanom Rakić. 

Razgovalo se o trenutnoj političkoj situaciji, a Inzko je najavio otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici.

''Bekto Precisa iz Goraža će otvoriti novih 20 radnih mjesta, a prije dva dana vlasnik mi je to potvrdio'', izjavio je Inzko za Agenciju Fena.

Jedan od razloga posjete Inzka u Srebrenici jeste zainteresovanost za sigurnosnu situaciju. 

''Zanimalo me da čujem o sigurnosnoj situaciji nakon oslobađanja osuđenih za ratne zločine. Apelirao sam na svoje sugovornike da se udruže od potezanja retorike koja bi mogla naštetiti međunacionalnim odnosima u Srebrenici. Čuo sam da su ti odnosi ovdje stabilni i da se zajedno radi na projektima što je zaista pozitivna vijest iz Srebrenice'', kazao je za Inzko. 

Na današnjem sastanku bilo je riječi kako izgraditi i učvrstiti povjerenje, okončati proces povratka u Srebrenici i vratiti se na put ekonomskog razvoja. U Srebrenici će krajem maja biti održana Razvojna konferencija na kojoj će se razmotriti sve što je dosad urađeno u Srebrenici i šta treba da se uradi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak