Inspekcija potvrdila: Mladunče lava nikada nije bilo na Poljinama, fotografija nastala u Dubaiu

2
Radioasrajevo.ba
Inspekcija potvrdila: Mladunče lava nikada nije bilo na Poljinama, fotografija nastala u Dubaiu

Veterinarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS okončali su juče inspekcijski nadzor iniciran prijavama građana, kao i medijskim natpisima na okolnosti navodnog držanja mladunčeta lava u sarajevskom naselju Poljine, vlasništvo Ibrahima Al Hawaia, biznismena iz Dubaija.

U saradnji sa policijskim službenicima PU Centar, te po dobijanju tačne adrese stanovanja i identifikacije imenovanog, inspektori su izvršili nadzor iz svoje nadlženosti na lokalitetu Poljina, te tom prilikom zatekli i vlasnika, što je konstatovano iz predočene lične dokumentacije.

Inspektorima je nesmetano omogućen ulazak na imanje, kao i kontrola unutar stambenog objekta i drugih pomoćnih objekata na imanju.

Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

Prilikom kontrole nije zatečeno mladučne lava, niti bilo koji dokaz koji bi sugerirao da je životinja mogla boraviti na navedenoj adresi.

Ibrahim Al Hawai je inspektorima pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio da je fotografija koja kruži društvnim mrežama sačinjena u Dubaiu na njegovom imanju na kojem posjeduje veći broj životinja, kao i mladunče lava sa fotografija koje objavljuje na društvenim mrežama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak