'Informacije o pretresu kompanije Lijanović nisu tačne'

Radiosarajevo.ba
'Informacije o pretresu kompanije Lijanović nisu tačne'


Prema pisanjima bh medija, u toku je akcija na području Širokog Brijega gdje su predmet obrade kompanije iz vlasništva porodice Ivanković – Lijanović, odnosno porodica zamjenika premijera Federacije BiH Jerka Ivankovića Lijanovića.

Široki Brijeg: Pretresi imovine porodice Lijanović 

Akcija se dovodi u vezu sa sumnjivim dijeljenjem poticaja u Federaciji BiH, te aferom u Razvojnoj banci Federacije BiH.

Vezano za ove navode medija, Ivanković- Lijanović je uputio saopćenje u kojem stoji:  ''Ovim putem želim obavjestiti javnost i građane da informacije kojima posljednjih par sati raspolažu, o pretresu mog ureda u zgradi Vlade FBiH kao dopremijera Vlade i privatnog posjeda porodice Lijanović na Velikoj Glavici u Širokom Brijegu, nisu tačne. Naime, radi se o rutinskom pretresu službenih prostorija predsjednika FBiH. Također informacije o pretresu kompanije Lijanović nisu istinite, jer se radi o pretresu neke druge kompanije", navodi se u saopćenju dopremijera Federacije, piše novinska agencija Fena. 

Ivanković - Lijanović dalje navodi da je ovo očit politički pritisak zbog procesa promjene izvršne vlasti FBiH, te da se nada da pripadnici istražnih organa neće pasti pod takav pritisak i da će svoj posao obaviti sukladno zakonskim procedurama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak