Informacija za vozače: Na nekim dionicama saobraćaj se odvija usporeno

0
Radiosarajevo.ba
Informacija za vozače: Na nekim dionicama saobraćaj se odvija usporeno

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) skreću pažnju na moguće odrone, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Stoga savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever - Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi - Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 km/h.

Na magistralnim putevima Matuzići - Doboj i Doboj - Gračanica (Brijesnica Velika) zbog aktuelnih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnim dionicama, na mjestima izvođenja radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Izrael proglasio generalnog sekretara UN-a nepoželjnom osobom: Ne zaslužuje da kroči na našu zemlju

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Bosanska Krupa - Bosanska Otoka, Kaonik - Gromiljak, Livno - Kamensko (Podgradina), Kladanj - Živinice, Prozor/Rama - Jablanica, Foča - Ustikolina, Tarčin - Konjic i Međeđa - Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica - Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Jači zemljotres u Jadranskom moru, građani Neuma: "Snažan udarac i kratka tutnjava"

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak