Incident u Širokom Brijegu prilikom Pudarićeve posjete

Radiosarajevo.ba
Incident u Širokom Brijegu prilikom Pudarićeve posjete

Komentirajući svoj jučerašnji posjet Širokom Brijegu i Skupštini Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić kazao je kako nije bilo većih problem osim pokušaja skupine građana da, kako je rekao, izazove incident.

"Što se tiče rukovodstva same Skupštine nije bilo nikakvih problema. Međutim, skupio se jedan broj ljudi kojima je namjera bila da izazovu fizički incident, da naprave nešto od nečega što ne postoji. No, to me nije spriječilo da se nađem s kolegom Tomićem (predsjednik Kluba Srba u Skupštini ZHŽ-a), a na njegovu molbu nisam želio da usred Širokog Brijega proizvodim bilo kakav incident za kojim nema potreba, a zbog kojeg se trebaju stidite oni koji su taj incident pokušali isprovocirati", izjavio je Pudarić novinarima na obilježavanju godišnjice Armije BiH u Mostaru.

Pudarić je dodao kako je na spomenik franjevcima ubijenim u Drugom svjetskom ratu položio vijenac uz odobrenje gvardijana Franjevačkog samostana.

"Što se tiče samostana na Širokom Brijegu, ja sam uradio ono zbog čega sam i došao. Na upit imaju li oni (franjevci) išta protiv rekli su: Ne, tko god želi ima pravo doći izraziti saučešće i poštovanje prema nevinim žrtvama koje su tu pokopane, i ja sam to i učinio", kazao je Pudarić, zahvalivši se MUP-u ZHŽ-a koji je, kako je rekao, jučer profesionalno osiguravao njegov posjet ZHŽ-u.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak