Imam iz Jablanice objavio potresne fotografije svog doma: '10 godina života, rada i truda...'

5
Radiosarajevo.ba

Jablanički imam Semir ef. Jahić je na društvenim mrežama podijelio fotografije koje su potresle mnoge – unutrašnjost svoje kuće nakon poplava koje su nedavno pogodile ovaj kraj.

Uz fotografije, napisao je i kratak, ali emotivan opis: "Deset godina života, rada i truda...'' ukazavši na to da je sve nestalo, doslovno, preko noći.

Njegov dom, koji je godinama gradio s ljubavlju, sada je prekriven blatom i prljavštinom, a voda je uništila gotovo sve što je stekao.

Radiosarajevo.ba dodijelio nagradu Sound of Mess italijanskoj predstavi 'Tragudia: Pjesma o Edipu'

Objava je izazvala mnoštvo komentara podrške, a svi su sadržavali istu suštinu i poruku - da se materijalno može nadoknaditi.

''Materijalne stvari se mogu nadoknaditi. Život i zdravlje su važni. U ovim momentima niste sami'', pisali su brojni građani, ne samo Jablanice, nego i Bosne i Hercegovine. 

Heroji iz Jablanice: Semir ef. Jahić i njegova supruga spasili najmanje sedmero ljudi

Podsjećamo, imam iz džemata Donja Jablanica, Semir ef. Jahić i njegova supruga Amra, kao i svi u Jablanici proživjeli su sigurno najteže trenutke u svom životu kada ih je u noći sa četvrtka na petak probudila jaka kiša, koja je nosila sve pred sobom, piše Tuzlanski.

Više o poplavama u Bosni i Hercegovini pročitajte na linku OVDJE. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak