Ima li osvježenja na vidiku: Meteorolozi objavili prognozu do 20. augusta, evo kakvo će biti vrijeme

3
Radiosarajevo.ba
Ima li osvježenja na vidiku: Meteorolozi objavili prognozu do 20. augusta, evo kakvo će biti vrijeme

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas srednjoročnu prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 20. augusta 2024.

Kako navode, uz dotok tople zračne mase sa juga, te dominacije polja izjednačenog zračnog pritiska, narednih dana atmosfera će biti stabilna što će usloviti, tokom cijelog prognoznog perioda, sunčano i toplo vrijeme u Bosni i Hercegovini.

Samo lokalno, može doći do formiranja konvektivne oblačnosti i povremenih slabijih pljuskova, posebno krajem sedmice na zapadu i jugozapadu Bosne.

Anketa | Šta mislite koje poslove umjetna inteligencija neće moći zamijeniti?

Natprosječno visoke temperature zraka očekuju se narednih 15 dana, a najtopliji period izgledan je 8. do 16. augusta. Do 10. augusta očekivane minimalne temperature zraka u Bosni kretaće se od 14 do 19, u Hercegovini od 19 do 24 °C i maksimalnim širom zemlje od 31 do 36 °C, a na krajnjem jugu i sjeveru do 39 °C.

Od 11. augusta jutarnje temperature zraka u Bosni očekuju se od 16 do 21 u Hercegovini od 19 do 24, danju u Bosni između 27 i 32 °C na jugu i sjeveru do 39 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak