Ilidža: Prijevoz za učenike koji imaju smetnje u kretanju

Radiosarajevo.ba
Ilidža: Prijevoz za učenike koji imaju smetnje u kretanju

Općina Ilidža je u skladu sa Sporazumom o prijevozu učenika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i općine, osigurala sredstva u iznosu od 36.000 KM za prijevoz 46 učenika osnovnih i srednjih škola, koji imaju smetnje u kretanju u prvom polugodištu školske 2013/2014. godine i 16 pratioca roditelja/staratelja (kuponi i gorivo).

Također, osigurane su i užine za 16 učenika Centra "Vladimir Nazor" Sarajevo, navodi Fena.

Korisnici odobrenog prijevoza su učenici Centra "Vladimir Nazor" Sarajevo, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo, Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo, Zavoda "Mjedenica" Sarajevo, Prve i Četvrte osnovne škola Ilidže.

Roditelji/staratelji učenika, škole, centri i zavodi podnose zahtjeve za prijevoz učenika putem Općine, a obrazac se može preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima Općine Ilidža i na web stranici Općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak