I vi možete konkretno pomoći narodu Sirije

Radiosarajevo.ba
I vi možete konkretno pomoći narodu Sirije


Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine pokrenuo je akciju pomoći sirijskom narodu „Stigla zima... Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju“ u saradnji sa Merhametom, Društvom Crvenog krsta/križa BiH i Federalnom komorom obrtnika.

Cilj kampanje koja je počela u Turskoj je pomoći sirijskom narodu u hladnim zimskim danima i barem djelimično ublažiti teškoće kojima su izloženi u ratu koji se vodi u njihovoj zemlji.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović rekao je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu, da je cilj akcije jedan hljeb na četiri člana porodice, te da se stanovnici BiH odazvu pomoći izbjeglicama jer je u BiH u toku rata bilo oko million izbjeglica.

Govoreći ispred Federalne komore obrtnika Mensur Bekrić je rekao da su obrtnici u BiH uvijek imali sluha za takve akcije, te da su na početku rata u BiH dali sve svoje resurse za pomoć stanovništvu. Bekrić je ovim putem pozvao sve obrtnike u  Federaciji BiH i šire da uzmu učešće u ovoj akciji.

Izaslanik reisu-l-uleme Kavazovića Remzija Pitić izjavio je da je Islamska zajednica prihvatila akciju u prvom ciklusu koji je bio prije Ramazana, te da je učestvovala u pomoći narodu Japana i narodu Haitija za koji je sakupljeno 270.000 eura.

Predsjednik MDD "Merhamet" Hajrudin Šahić izjavio je da je, u cilju transparentnosti, otvoren jedan račun i dva telefonska broja, jedan na mreži BH Telecoma, a drugi Eroneta, te da će sredstva biti uplaćena organizatorima akcije u Turskoj.

Kako vi možete pomoći

Sukobi sirijske vojske i pripadnika opozicije traju od 15. marta 2011. a do sada su odnijeli oko 60.000 života.  Iz Sirije je protjerano više od 600.000 ljudi, dok je interno raseljeno više od 2,5 miliona ljudi. Hladni zimski dani dodatno su pogoršali humanitarnu situaciju i uzrokovali su pravu ljudsku dramu u ovoj zemlji.



I vi možete svojim doprinosom pomoći sirijskom narodu

Instrukcije za plaćanje unutar BiH - KM
Turkish Ziraat Bank Bosnia d.d. Sarajevo
HO Merhamet MDD Humanitarni donatorski račun - Došla zima
186 000 1090 186031
Poziv na broj 5337110057433977600
Obavezno navesti svrhu uplate

Instrukcije za ino donacije – EUR
Turkish Ziraat Bank Bosnia d.d. Sarajevo
HO Merhamet MDD Humanitarni donatorski račun - Došla zima
Swift code – TZBBBA22
Poziv na broj 53371100574339777600
Obavezno navesti svrhu uplate

Humanitarni broj
090 291 086

Pozivom na ovaj broj donirate 2 KM


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak