I građani Zenice čiste ulice svoga grada

Radiosarajevo.ba
I građani Zenice čiste ulice svoga grada

Nakon jučerašnjih demonstracija u Zenici u kojima je povrijeđeno više od 80 osoba, dok su premijer i kompletna Vlada Zeničko-dobojskog kantona podnijeli ostavke, na ulice tog grada danas su izašli brojni građani koji pomažu u raščišćavanju, javlja Anadolija.

Oko zgrade Vlade ZDK-a jutros je postavljena žuta traka, a policijski službenici vrše uviđaj, slična situacija je i u blizini zgrade Općine Zenica.

Uposlenici komunalnog preduzeća  na Trgu Bosne i Hercegovine u Zenici čiste staklo koje je polupano u jučerašnjim demonstracijama, a u tome im pomažu i uposlenici objekata koji su demolirani, kao i vatrogasci.

Značajan broj građana pridružio se uposlenicima komunalnog preduzeća kako bi im pomogli da zajedno očiste grad i vrate ga što prije u normalno stanje.

S druge strane, premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić i kompletna kantonalna Vlada podnijeli su ostavke, nakon zahtjeva demonstranata u tom gradu.

Husejnagić je, saopćavajući demonstrantima informaciju da on i kompletna Vlada podnose ostavke, istakao da smatra da ne snosi odgovornost za situaciju u BiH, jer je na toj dužnost tek nekoliko mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak