Huligani dogovarali navijački obračun u Mostaru?

Radiosarajevo.ba
Huligani dogovarali navijački obračun u Mostaru?

Pojedini bosanskohercegovački mediji objavili su jučer informaciju da je u subotu navečer došlo do pokušaja otvorenog sukoba kamenicama na mostarskim ulicama između pripadnika navijačkih grupa fudbalskih klubova Veleža i Zrinjskog. No, navijači Zrinjskog Ultrasi oštro demantiraju učešće u sukobima, a pismo jednog navijača mostarskog kluba, objavio je portal Hercegovina.info.

''Pitam se otkuda nekome pravo da spominje navijače Zrinjskog u negativnom kontekstu bez ikakvih dokaza? Medijskim napisima o navodnim sukobima samo se skreće pozornost sa stvarnih problema u Mostaru kojih ima na pretek. Pojedini mediji bi sve to gurnuli pod tepih, i sve prebacili na navijače. Da li bi možda Mostar bio normalan grad da nema navijača? Naravno da ne bi, i navijači su najmanji problem u Mostaru koji je danas možda i više no ikad podijeljen po svim pitanjima. Problem Mostara moraju riješiti oni koji su ga stvorili, a to nikako nisu navijači Zrinjskog koji se spominju u negativnom kontekstu bez ikakvih dokaza. I prije dvadesetak dana pojedini mediji su optužili navijače Zrinjskog da su napali vozila sa suparničkim navijačima na južnom ulazu u Mostar, a kada se ispostavilo da su napadači iz Sarajeva svi su naglo zanijemili'', javlja portal Hercegovina.info.

Sukob navijača navodno je dogovoren preko društvenih mreža, ali veći izgredi spriječeni su pravovremenom intervencijom policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak