Hrvatski premijer Zoran Milanović stigao u BiH

Radiosarajevo.ba
Hrvatski premijer Zoran Milanović stigao u BiH

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović stigao je u Stolac u Hercegovini odakle je započeo dvodnevnu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, javio je novinar agencije Anadolija.

Milanović će se u Stocu sastati s dužnosnicima i privrednicima Hercegovačko-neretvanskog kantona i općina Stolac i Ravno. Nakon Stoca, Milanović će se u Čapljini sastati s dužnosnicima Općine Čapljina, te u Međugorju s dužnosnicima općina Ljubuški i Čitluk. Premijer Milanović u Međugorju obići će i župni ured Sv. Jakova apostola.

Milanović će obići i Ošanić, nekada glavni grad heleniziranog ilirskog plemena Daorsa, te najpoznatiju nekropolu stećaka u Hercegovini Radimlju.

U predvečernjim satima, Milanović će se sastati i sa biskupom mostarsko-duvanjskim msgr. Ratkom Perićem.

U ranim večernjim satima premijeru Milanoviću u Mostaru pridružiće se i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, te premijer Vlade Srbije Ivica Dačić i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović na zajedničkoj večeri.

U utorak 9. aprila, hrvatski premijer prisustvovaće otvaranju 16. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2013, gdje će se obratiti prisutnima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak