Hrvatske veteranske organizacije podržavaju dva HDZ-a

Radiosarajevo.ba
Hrvatske veteranske organizacije podržavaju dva HDZ-a

Udruga organizatora otpora HVO-u BiH i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HR HB Mostar uputile su zajedničko priopćenje za javnost u kojem daju bezrezervnu podršku predsjednicima HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 da ne dopuste trgovanje hrvatskim pozicijama u FBiH i BiH
 
 HDZ BiH i HDZ 1990 imaju legalno i legitimno pravo kao izborni pobjednici ispred hrvatskog naroda u BiH na sve hrvatske pozicije, navodi se u priopćenju.
 
 U njemu se napominje kako je SDP BiH na zadnjim izborima pobijedio SDA te da se može smatrati pobjednikom i legitimnim predstavnikom bošnjačkog naroda, kao i da svoje pozicije treba tražiti u okviru "bošnjačkih pozicija u FBiH i BiH".
 
 "Pet ministarskih pozicija u Federaciji i dvije na razini BiH je maksimalistički i nerealan zahtjev SDA", smatraju u spomenutim udrugama, te poručuju da Sulejman Tihić može, sukladno rezultatu, tražiti tri pozicije u Federaciji i jednu poziciju u Vijeću ministara BiH, dok "većinske bošnjačke pozicije" trebaju pripasti SDP-u BiH.
 
 "Perfidna igra koju osmišljavaju velikobošnjački krugovi u Sarajevu da SDA uzima bošnjačke, a SDP  BiH hrvatske pozicije, počela je u Predsjedništvu BiH izborom Željka Komšića bošnjačkim glasovima, a sada se prenosi na Vijeće ministara i Vladu FBiH što je nedopustivo i vrlo opasno za nacionalne interese hrvatskog naroda u BiH. Stoga, zahtijevamo da se ne trguje brojem hrvatskih pozicija, nego da se dogovore oko resornih pozicija koje će dobiti hrvatski ministri u FBiH i Vijeću ministara BiH", stoji u zajedničkom priopćenju Udruge organizatora otpora HVO-u BiH i Udruge. dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HR HB Mostar.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak