Hrvatska ne kupuje BH Airlines

Radiosarajevo.ba
Hrvatska ne kupuje BH Airlines

Hrvatska vazduhoplovna kompanija Croatia Airlines nije izrazila interes za kupovinu vlasničkog udjela u bh. avioprijevozničkoj kompaniji BH Airlinesu, rekli su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske za Dnevni avaz, prenosi Fena.  

Time su odbačene špekulacije koje su objavili mediji u regionu da je hrvatska firma zainteresovana za preuzimanje udjela od 49 posto vlasništva u BH Airlinesu. Naime, iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske kazali su da se Croatia Airlines nalazi u procesu restruktuiranja i preispitivanja novog poslovnog modela kojim se želi osigurati održivo poslovanje kompanije i snažniji utjecaj na tržištu u regionu, ali da nisu zainteresovani za kupovinu određenog udjela u BH Airlinesu.  

Vlada FBiH, piše Avaz, pregovara s nekoliko partnera nakon što se Turkish Airlines odlučio povući iz vlasničkog udjela u bh. kompaniji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak