Hladan dan pred nama: Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad stižu nove jake padavine

0
Radiosarajevo.ba
Hladan dan pred nama: Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad stižu nove jake padavine

Jutros je u Bosni oblačno sa kišom. U većem dijelu Hercegovine oblačnost se smanjila.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 8; Bugojno, Jajce i Sarajevo 10; Bihać, Gradačac, Livno, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 11; Banja Luka, Doboj i Zenica 12; Široki Brijeg 14; Trebinje 16; Neum 17; Mostar 18°C.

Bioprognoza: U većem dijelu zemlje se očekuje prestanak padavina u drugom dijelu dana, što će usloviti relativno povoljnu biometeorološku sliku. U Hercegovini uz umjerenu buru i razvedravanje već u jutarnjim satima, opća slika će biti nešto ljepša. Savjetujemo boravak na otvorenom u vedrom dijelu dana. Kod meteoropata se ne očekuju veće tegobe.

Stranka za BiH traži da CIK kazni Narod i pravdu: "Pokušavaju obmanuti građane"

Danas će u Bosni kiša padati većinom prije podne. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti i uglavnom prestanak padavina. Lokalno malo kiše još može pasti na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima. U Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine gdje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom prije podne. U drugom dijelu dana povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U ponedjeljak u Bosni mala do umjerena oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. 

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. 

Nevrijeme uzrokuje velike probleme u BiH: Poplavljeni podvožnjak otežava saobraćaj

U srijedu očekuje se jače naoblačenje sa zapada, koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti kišu i pljuskove širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C. 

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak