HDZBiH želi zadržati korektnu saradnju sa SDA

Radiosarajevo.ba
HDZBiH želi zadržati korektnu saradnju sa SDA

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH  Dragan Čović razgovarao je danas u Domu HDZ BiH u Mostaru s predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH nakon raskida koalicije SDP-SDA i sklapanja nove, SDP-SBB.

Predsjednik Čović informirao je predsjednika SDA Sulejmana Tihića kako će sutra, u srijedu 6. juna, zasjedati Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZBiH gdje će biti usvojen službeni stranački stav oko budućeg ponašanja i interesa HDZBiH u novonastaloj aktualnoj situaciji. 

Također,  Čović je istaknuo kako HDZ BiH želi zadržati korektnu suradnju sa SDA bez obzira kakav bude epilog aktualne političke situacije.

Predsjednik HDZ BiH obavio je danas, uz razgovor s predsjednikom SDA  i telefonske konzultacije sa predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom, a sljedećih dana obavit će konzultacije i s drugim liderima stranaka, prenijela je Fena današnje saopćenje Ureda za odnose s javnošću HDZBiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak