HDZ-ovi krivi za neformiranje vlasti!

Radiosarajevo.ba
HDZ-ovi krivi za neformiranje vlasti!

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine (HSPBiH) u Sarajevu je održala sjednicu Predsjedništva, priopćeno je iz te stranke.


 Na sjednici Predsjedništva izražena je velika zabrinutost za stanje u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju formiranje Vijeća ministara na državnoj razini, te stoga HSPBiH, kako se navodi, zahtijeva da ostali politički subjekti u BiH žurno poduzmu sve moguće napore kako bi konačno izabrali Vijeće ministara i time dobili novu državnu vlast.


"Najoštrije osuđujemo političku retoriku oba HDZ-a jer svojim političkim djelovanjem državu Bosnu i Hercegovinu guraju u potpunu propast i izolaciju te je udaljavaju sa njezinog europskog puta. Izričiti krivac za neformiranje Vijeća ministara na državnoj razini jest politika oba HDZ-a koja će naposljetku koštati građane BiH stotine milijuna eura zbog neiskorištenih europskih fondova. Nedopustivo je to da HDZBiH i HDZ 1990 na krajnje bezobrazan i licemjeran način otvoreno podupiru neformiranje Vijeća ministara, što je za svaku osudu javnosti i ostalih političkih subjekata u državi.


Kada je Federalna vlada BiH u pitanju, HSPBiH je čvrsti akter koalicijske vlasti koji je i dalje ostao na svojim principima i ciljevima od kojih neće odustati, a sve u svrhu poboljšanja položaja Hrvata na cijelom teritoriju BiH", navodi se u priopćenju.


Na dnevnom se redu sjednice Predsjedništva kao aktualna tema našla i priprema Sabora Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, koji bi se trebao održati do konca ove godine. 


Glavnu i konačnu odluku o sazivu Sabora stranke donijet će Glavni stan, zaključeno je na sjednici Predsjedništva HSP-a BiH.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak