HDZ BiH: Vlada SBK formirana bez legitimnih Hrvata!

Radiosarajevo.ba
HDZ BiH: Vlada SBK formirana bez legitimnih Hrvata!

Bošnjačka većina u Skupštini Srednjobosanske županije, pojačana glasovima Karoline Pavlović, Blaženke Lukić i Alana Škare, mimo svih uzusa demokratskog ponašanja i Ustava, preglasala je legitimne predstavnike Hrvata te formirala vladu bez legitimnih hrvatskih predstavnika, tvrdi se u priopćenju iz Ureda za odnose s ajvnošću HDZ-a BiH.  

 "Vlada Srednjobosanske županije formirana je na isti način kao i Vlada Federacije BiH, bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda. Podsjećamo javnost kako legitimnim hrvatskim predstavnicima nisu dopustili ni izbor hrvatskog predstavnika u rukovodstvo Skupštine Srednjobosanske županije. Nelegalna Vlada i Skupština SBŽ-a svojim su postupcima doveli do izvanrednog stanja, koje ničim nisu izazvali predstavnici Kluba Hrvata. Dapače, Klub Hrvata cijelo je vrijeme upozoravao na posljedice.

 Vladu Srednjobosanske županije izabrale su bošnjačke stranke i, što je znakovito, ne samo politički partneri SDP i SDA već i ostale bošnjačke političke stranke koje su očito ovaj put našle zajednički interes u velikobošnjačkom projektu majorizacije Hrvata u Srednjobosanskoj županiji. Time su se, nažalost, obistinile spoznaje da je na djelu projekt dekonstituiranja hrvatskoga naroda u BiH.

 Poruka koju su sve bošnjačke stranke uputile Hrvatima srednje Bosne poruka je da ne žele višenacionalnu BiH, odnosno kako je na djelu pretvaranje Federacije BiH u isključivo bošnjački entitet.

 Formiranje Vlade u Srednjobosanskoj županiji bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda nastavak je politike koja ima za cilj majorizaciju Hrvata i dominaciju bošnjačkoga naroda, i to od stranaka koje javno propagiraju građansku državu i društvo. Za prakticiranje politike majorizacije i nepoštivanja legitimne volje hrvatskoga naroda te stranke su dobile potporu i određenog dijela međunarodne zajednice.

 Time je i odgovornost za sadašnje stanje podijeljena između onih koji provode takvu politiku i onih koji je ohrabruju, ali i onih koji to vide, a o tome šute. HDZBiH nastavit će zajedno s drugim hrvatskim političkim strankama političku borbu protiv ove politike", stoji u priopćenju iz HDZ-a BiH.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak