Haški tribunal legalizirao genocid nad Bošnjacima

Radiosarajevo.ba
Haški tribunal legalizirao genocid nad Bošnjacima


Stranka demokratske akcije (SDA) smatra sramotnom odluku Sudskog vijeća Haškog tribunala kojom je ratni zločinac Radovan Karadžić oslobođen optužbi za genocid u sedam bh. općina (Bratunac, Foča, Ključ, Sanski Most, Prijedor, Vlasenica i Zvornik).

Navodno nedovoljno iznošenje dokaza od Tužilaštva za potvrđene zločine u ovim općinama, dovodi u pitanje vjerodostojnost i povjerenje u Sud u Hagu, a najprije onih koji su lično preživjeli genocid. Ovakva odluka je uvreda i poniženje za sve žrtve genocida, njihove porodice i sve građane Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SDA.

Slobodan Milošević proglašen je krivim za genocid u ovih sedam općina. Kojom pravnom ili moralnom logikom Miloševićev sljedbenik, kreator i nalogodavac genocida i najmonstruoznih ratnih zločina počinjenih u Evropi nakon Drugog svjetskog rata može biti oslobođen optužbi?! Haški tribunal je ovim činom legalizirao genocid nad Bošnjacima, navodi se u saopćenju SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak