Hapšenja zbog droga i tučnjava

Radiosarajevo.ba
Hapšenja zbog droga i tučnjava


Službenici policije Druge Policijske uprave u petak su lišili slobode D.F., rođenog 1984. godine iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

D.F. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

TUČA ISPRED UGOSTITELJSKOG OBJEKTA "RED"
U petak 22. februara oko 23.20 sati obaviještena je Prva PU-PS Stari grad da je ispred ugostiteljskog objekta "Red", ulica Bazerdžani bb, općina Stari grad, došlo do tuče između B.K. i H.M.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu B.K. je ukazana Ijekarska pomoć i konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i krivičnog djela iz člana 52. ZONDlNOM-a, službenici policije Prve PU su istog dana u 23.20 sati lišili slobode H.M. rođenog 1987. iz Sarajeva.

Prilikom lišenja slobode kod H.M. je pronađen i oduzet jedan pištolj marke CZ, 7,62 mm sa pripadajućim okvirom i devet komada metaka za koji nije posjedovao odobrenje.

H.M. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

VOZAČIMA 499 PREKRŠAJNIH NALOGA
U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 499 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 49 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 13 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, pet osoba bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i osam neregistriranih vozila, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak