Haos na prvoj sjednici: Stanivuković zbog medija prijeti napuštanjem sale

1
Radiosarajevo.ba
Haos na prvoj sjednici: Stanivuković zbog medija prijeti napuštanjem sale

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, kazao je da će napustiti prvu sjednicu Skupštine Grada ako medijima ne bude omogućen pristup sjednici.

"Zvao sam sekretara Narodne skupštine RS i stručnu službu NS RS, oni tvrde da mediji nemaju akreditacije. Ja neću prisustvovati sjednici gradske Skupštine ako mediji ne mogu prisustvovati sjednici", rekao je Stanivuković.

Mediji u RS javljaju da je Stanivuković izjavio da je zaustavio početak sjednice gradske skupštine, te da će klub odbornika PDP-a također napustiti sjednicu.

"Neka završe prvu sjednicu bez gradonačelnika. Vjerujem da će sjednicu napustiti i naši koalicioni partneri", dodao je Stanivuković.

On je kazao da su u NS RS ponudili da mediji sjednicu prate preko prenosa uživo, te da izjave dobijaju nakon svake tačke dnevnog reda.

Pristup prvoj sjednici novog saziva Skupštine grada Banjaluka, koja je trebala početi u 10 sati, u sali NSRS, bio je onemogućen medijima, izuzev TV Simić koja sjednicu treba prenositi uživo.

Na ovoj sjednici bi trebalo, između ostalog, da budu imenovani predsjednik i potpredsjednik gradske skupštine, zamjenik gradonačelnika, da budu potvrđeni mandati novih odbornika, da se razriješi sekretar Skupštine i imenuje vršilac ove dužnosti.

Na društvenim mrežama je objavljena i žustra rasprava Stanivukovića i sekretara Skupštine Igora Šukala o tome ko je kriv što novinari ne mogu pratiti konstitutivnu sjednicu Gradske skupštine.

Raspravljali su o tome čiji je tim pogriješio.

"S obzirom da vam je sve nakaradno...", u jednom je momentu kazao Stanivuković.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak