Hamdija Lipovača na mjestu ministra MUP-a USK-a

Radiosarajevo.ba
Hamdija Lipovača na mjestu ministra MUP-a USK-a

Na vanrednoj sjednici Vlade USK koja je okončana oko 18 sati ministri iz reda SDP-a i A-sda odlučili su da ovlaste premijera Hamdiju Lipovaču da upravlja Ministarstvom unutrašnjih poslova USK kako ne bi bila ugrožena sigurnost oko 300.000 stanovnika Krajine, javlja portal Bihac.net.

USK: Ministar policije Šefik Smlatić podnio ostavku

Ovaj potez „ostatka“ Vlade USK rezultat je ostavke Šefika Smlatića, dosadašnjeg ministra policije koji je u popodnevnim satima odlučio da se povuče sa ove pozicije navodeći niz razloga, a jedan od njih je odbijanje Vlade na jutrošnjoj hitnoj sjednici da imenuje v.d komesara policije.

Činjenica da Hamdiju Lipovaču istražuje više policijskih agencija po nalogu tužilaštva, a među njima i Uprava policije USK nimalo nije omela njegove ministre da učine presedan i imenuju ga za političkog šefa važnog ministarstva.

Ovaj bihaćki portal saznaje da je novi ministar policije Hamdija Lipovača zatražio hitnu primopredaju dokumentacije, ključeva i auta od razriješenog minisitra Smlatića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak