Halilović tvrdi da još uvijek nije isključen

Radiosarajevo.ba
Halilović tvrdi da još uvijek nije isključen

Nikakvu odluku o isključenju iz Stranke za BiH nisam dobio - Sud časti stranke treba da završi taj proces, kazao je Safet Halilović, dojučerašnji visokopozicionirani funkcioner ove stranke.

U izjavi za novinsku agenciju Fena, Halilović je naglasio kako je pripremio svu dokumentaciju i argumentaciju za taj čin.

„Tada ću biti u prilici da zaokružim ovu priču“, kazao je Halilović.

Halilović još nema datum kada će zasjedati Sud časti Stranke za BiH.

Novi predsjednik SBiH Amer Jerlagić izjavio je danas  da je odluka o isključivanju  Halilovića iz stranke motivirana sa nekoliko loših stvari vezanih za kršenje Statuta, za neprovođenje programske orijentacije Stranke za BiH te rada na terenu suprotno programskoj orijentaciji. 

„Vrhunac svega je lobiranje nekoliko članova kluba, federalnih poslanika, da idu u nezavisne kandidate. To je prelilo kap u kompletnom djelovanju Halilovića. To više nismo mogli trpjeti i Predsjedništvo je donijelo odluku da ga isključi iz Stranke", kazao je Jerlagić.

Halilović, ljubitelj političkih funkcija – znao ih je obavljati tri istovremeno, u politiku je ušao prije 11 godina, i to kao član Stranke demokratske akcije SDA). Na kraju rata, 1996, napušta ovu stranku i pristupa Stranci za Bosnu i Hercegovinu, čiji je osnivač Haris Silajdžić.

Halilović - Silajdžićev donedavno najbliži saradnik, prije par dana je u saopštenju istaknuo kako je 'osnivač', unutar stranke (a možda i šire), imao faraonska ovlaštenja, a otkrio je detalje i (već očiglednog) unutarstranačkog rasula:

„ (...) o tome kako je nakon velikog izbornog uspjeha Stranke na svim nivoima vlasti 2006, uslijedila nedemokratska prekompozicija Stranke sa faraonskim ovlaštenjima stranačkog lidera, te njegovom samovoljnom kadrovskom politikom, što je 2010. Stranku dovelo do potpunog izbornog debakla.“

Amer Jerlagić na čelu Stranke za BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak