Hadžići: Dva beživotna tijela

Radiosarajevo.ba
Hadžići: Dva beživotna tijela

U petak, oko 23.05 sati obaviještena je Četvrta PU, PS Hadžići, da je u stanu, vlasništvo S. R. u ulici lgmanska broj 105, Općina Hadžići, došlo do upotrebe vatrenog oružja. 

Tom prilikom u navedenom stanu, sa povredama od vatrenog oružja, zatečena su dva beživotna tijela S, Z., i rođen 1967. godine, nastanjen na navedenoj adresi i K. F., vodena 1967. godine iz Ilidže. 

O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je rukovodio uviđajem, izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo vještaka medicinske struke. U navedenom stanu pronađena je jedna lovačka puška. Navedena tijela su prevezena u prosekturu "Bare", gdje će biti izvršena obdukcija. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, a prema do sada prikupljenim saznanjima radi se najvjerovatnije o ubistvu i samoubistvu, navodi Fena

HAPŠENJA

U petak u 22.00 sata, policijski službenici Treće PU lišili su slobode: Ž. M. rođen 1983. godine iz Sarajeva, na osnovu potrage Općinskog suda Sarajevo.

O navedenom je obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, nakon čega je imenovani u 23.00 sata predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici Prve PU, jučer u  23.10 sati  lišili su slobode: H. S., rođen 1972. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje daje izvršio KD iz člana 173, KZ FBiH (Laka i tjelesna ozljeda), na štetu D. S,. O navedenom obavješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu , nakon čega je imenovani u 23.50 sati predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih i slobode MUP Kantona Sarajevo.

POŽAR NA AUTOMOBULU 

Jutros, oko 01.40 sati obavještena je Četvrta PU, PS Ilidža, da je u ulici Vidovci do broja 3, Općina llidža, došlo do požara na parkiranom p.m.v. marke "Audi A4" njemačkih nacionalnih reg. oznaka NE XN 607, vlasništvo V. K. iz Ilidže.

Požar je ugašen od strane ekipe PVB K. Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđnih osoba, dok je vozilo u potpunosti izgorjelo. O navedenom obavješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je izvišen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo vještaka PPZ-e, kojom prilikom je konstatovano da je uzrok požara upotreba otvorenog plamena. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvrgioca. 

URUČENO 524 PREKRŠAJNA NALOGA

U toku proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 524 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 60 vozača. 

Iz saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, šest osoba bez položenog vozačkog ispita, šest osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest motornih vozila isključeno-neregistrovano, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak