Gregorian odlazi iz BiH?

Radiosarajevo.ba
Gregorian odlazi iz BiH?

Foto. Radiosarajevo.ba

Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorian odlazi iz BiH, a u Washingtonu je već pokrenut proces za nalaženje njegovog nasljednika, saznaje Dnevni avaz, prenosi Srna.

Ovom listu je iz dva nezavisna izvora potvrđeno da je u Washingtonu nedavno odlučeno da se Gregorian povuče iz BiH i da u ovom trenutku ne postoji nijedno ime njegovog nasljednika, jer procedura zamjene diplomate traje mjesecima.

Gregorian je još ranije iskazao želju da ode iz BiH, ali njegova ambicija bila je neko ambasadorsko mjesto na području Balkana ili bilo gdje u svijetu.

Međutim, prilikom nekih ranijih "testiranja" te ideje, rečeno mu je da je za njega prerano da bude postavljen za ambasadora te da prethodno treba nekoliko godina provesti unutar State departmenta, navodi isti izvor.

Takav odgovor, navodno, nije obradovao Gregorian, koji je između opcije da postane činovnik unutar zidina State dipartmenta ili ostane visoki diplomata u BiH, izabrao ovo drugo.

Gregorian je u BiH, s kraćim prekidima, od 1996. godine, kada su SAD pokrenule program "Opremi i obuči".

Gregorian: U BiH i dalje postoji mreža podrške Ratku Mladiću

Gregorianova izjava o Mladiću uzburkala javnost

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak