Gradiška blokirana zbog plinske eksplozije

Radiosarajevo.ba
Gradiška blokirana zbog plinske eksplozije


Pola Bosanske Gradiške je blokirano zbog eksplozije plinskog rezervoara u jednom kafiću u centru grada, a 33-godišnji Božidar Arsić je teže povrijeđen.

Eksplozija se dogodila oko 6.50 sati u kafiću "Kamel", u neposrednoj blizini savskog mosta, odnosno oko 50 metara od benzinske pumpe. Povrijeđen je noćni čuvar, a vatrogasci su zaustavili požar.

Vlasnik lokala Ljubiša Oljača rekao je da je ova boca zapremine oko 2.000 litara, a nalazila se pored lokala, jer ju je nedavno izbacio, pošto je prešao na pelet.

„Boca se nalazila pored lokala i trebali smo je odvesti, sumnjam čak da je neko i odvrnuo bocu, pošto je bila zavrnuta, a ventili potpuno bili ispravni i zavrnuti, a jutros oko 7 časova planulo“, kazao je Oljača za Srnu.

Na sreću, povrijeđeni Arsić je van životne opasnosti. Po riječima načelnice Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Banjaluka, dr Branislave Pusac, Arsić je zadobio lakšu povredu, opekotinu lica i obje šake. Kompletna dijagnostika je još u toku, potvrdili su iz ove zdravstvene ustanove.

Plin i dalje curi i u opasnosti su objekat i okolina, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak