Građani: Skup nema nacionalni niti stranački karakter

Radiosarajevo.ba

FOTOGALERIJA

S ciljem smirivanja situacije u i oko zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), u kabinetu sekretara Zajedničke službe održan je sastanak predstavnika okupljenih građana koji su protestirali zbog nerazmatranja Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom matičnom broju s predstavnicima Parlamentarne skupštine BiH i zamjenicima ministara Ministarstva sigurnosti i Ministarstva civilnih poslova Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz PSBiH.

Neposredno po okončanju sastanka, predstavnici okupljenih građana sačinili su poruku u kojoj su poručili da ovaj skup nije uperen ni protiv koga, da nije nasilan, niti iko planira da ga učini nasilnim u bilo kome trenutku.

"Građani su se okupili da izraze nezadovoljstvo i izvrše pritisak na sve državne vlasti na svim nivoima da su dužne i obavezne osigurati osnovna ljudska prava građanima i usluge države koje plaćamo kroz porez. Među okupljenim građanima su brojne majke s djecom i okupljeni su građani svih nacionalnosti koji se osjećaju ugroženim nefunkcioniranjem države. Skup nema nacionalni karakter niti stranački karakter i nije uperen ni protiv ijedne nacinalne i etničke grupe. Molimo vas da uradite posao za koji ste plaćeni i ne činite da situacija eskalira jer niko od nas to ne želi", navodi se u poruci koju su okupljeni građani poručili parlamentarcima.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak