Gost magazina 60 minuta Mustafa Mujezinović

Radiosarajevo.ba
Gost magazina 60 minuta Mustafa Mujezinović

Kandidat SDA za premijera Federacije BiH Mustafa Mujezinović izjavio je, gostujući u političkom magazinu FTV-a »60 minuta«, da će mu prioritet u budućem radu na mjestu premijera FBiH biti privlačenje stranog kapitala i novca u FBiH.

»Jedan od načina privlačenja kapitala i novca je da se pozovu zemlje iz cijelog svijeta da osnuju fondove iz kojih bi se mogle finansirati kapitalne investicije i koji će pomoći razvoju FBiH, a samim tim i zapošljavanju što većeg broja ljudi«, rekao je Mujezinović.

Istakao je da će se svim sredstvima boriti protiv korupcije u Vladi FBiH i poručio onima koji su krenuli tim putem da im je »bolje da sami odu«.

Mujezinović je napomenuo da sada nije trenutak za prodaju strateških preduzeća u FBiH i da to zasad neće činiti. »Prodaja BH Telecoma je pogrešan put u ovom trenutku. Kada stanje na tržištu bude povoljnije, onda se on može prodati. Tada bi se, možda, za njega mogao uzeti i veći novac«, kaže Mujezinović.

Mujezinović je izrazio nadu da u narednom periodu neće doći do socijalnih nemira u FBiH.

FTV/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak