Goražde: Prva javna diskusija u cilju prevencije korupcije u privredi

Radiosarajevo.ba
Goražde: Prva javna diskusija u cilju prevencije korupcije u privredi

Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT u saradnji sa Savjetom potrošača Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde organizuje javnu diskusiju o temi "Privreda -  prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije sa posebnim osvrtom na Prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o stečajnom postupku na nivou Federacije BiH". 

U diskusiji će učestvovati predstavnici privrednih subjekata, građanskog sektora, vladinog sektora, pravosuđa, kao i medija. 

Cilj diskusije je da se otvori prostor za otvoren i struktuirani dijalog o stanju u privredi, te našoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije. 

Preporuke učesnika diskusije bit će integrisane u inicijativu Mreže ACCOUNT za korekciju teksta Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Stečajnom postupku FBiH. 

Diskusija u Goraždu prva je od pet koje će biti organizovane u 2014. Naredne diskusije bavit će se ključnim problemima u ostalim sektorima koji su identifikovani kao najpodložniji korupciji: obrazovanju, zdravstvu, pravosuđu i javnim nabavkama. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak