Gladovanjem u parku traži pravdu

Radiosarajevo.ba
Gladovanjem u parku traži pravdu

Đorđe Rogić iz Banje Luke je danas počeo štrajk glađu u parku "Mladen Stojanović". Na protest se odlučio jer više ne može da podnese nepravdu koja mu je nanesena tokom revizije statusa invalidnosti koju vodi Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS-a. 

Na štrajk glađu se odlučio zbog smanjene invalidnine, ali, kako tvrdi, i zbog konstantnih uvreda i poniženja koje je pretrpio od aktuelne vlasti u traženju pravde, prenosi Fena. 

Njegovo nekadašnje rješenje po kome je bio invalid druge kategorije sa stopostotnom invalidnošću, revizijom je prebačeno u petu kategoriju. 

"Idem u štrajk do smrti jer sam razočaran, ljut, omalovažen, ucijenjen i uništen i kao bivši borac i kao građanin i državljanin ove republike... Ići ću i do suda u Strazburu", zaprijetio je Rogić. 

Za predsjednika Boračke organizacije RS-a štrajk glađu ovog ratnog invalida nije rješenje, već mu savjetuje da uloži žalbu i sačeka konačnu odluku resornog ministarstva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak