Gdje je otišlo 3,2 miliona maraka?

Radiosarajevo.ba
Gdje je otišlo 3,2 miliona maraka?


Zvonko Jurišić, predsjednik HSPBiH, danas je u Sarajevu novinarima otkrio kako je za zgradu Vlade Federacije BiH u Mostaru kupljeno zemljište po cijeni od 3,2 miliona maraka na kojem se ne može graditi, jer se za dati prostor ne može dobiti građevinska dozvola.

Dozvola se ne može dobiti jer, pored poduzeća kojem su plaćene pare, zemljište ima još suvlasnika“, rekao je Jurišić koji je novinarima objasnio kako je zgrada kupljenja od preduzeća koje vodi istaknuti mostarski član HDZBiH Ante Vidačak.

Jurišić aktuelnoj Federalnoj vladi zamjera na nedovoljnoj informiranosti, te cijeni da se u ovom slučaju radi o „čistom kriminalu“. O ovom slučaju je jučer na Federalnom parlamentu govorio i dopredsjednik stranke Stanko Primorac. Komentirao je Jurišić i kako je bivša Uprava Elektroprivreda HZHB, čije je vodstvo bilo HDZ-ovo, kupila zgradu u Mostaru vrijednu 1,7 miliona maraka. On je pozvao novi menadžment da sazove konferenciju za štampu, i da je zakaže u datoj zgradi.

„Naime, zgrade nema nikako iako u dokumentima o primopredaji stoji da je tu“, rekao je Jurišić te čelnicima HDZBiH i HDZ1990 poručio:

Ako se ovako štite interesi Hrvata u BiH, ja se nadam da ih oni više neće štititi“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak