FOTO: Uspostavljen saobraćaj u Titovoj, građani krenuli prema Kampusu

Radiosarajevo.ba
16:26 Demonstranti su krenuli prema Centru za kulturnu i medijsku dekontaminaciju gdje će u 17:30 sati početi sastanak Plenuma građana i građanki Sarajeva. Saobraćaj je u Titovoj ulici ponovo uspostavljen.
 
16:01 Okončana sjednica Skupštine KS-a. Podsjećamo, usvojena je ostavka premijera Suada Zeljkovića
 
15.41 Policija je u stalnoj komunikaciji s građanima, građani se i dalje nalaze na raskrsnici Titove i Ali-pašine ulice.
 
15:10 Današnje proteste podržao je i devetomjesečni Bor sa svojom majkom Marijanom, koja je zapravo Zagrepčanka. Na kolicima malenog Bora stoji natpis 'Revolucija'.

15:00 Demonstranti se ograđuju od istupa Amre Dulić i ostalih predstavnika SBB-a BiH, kojih od ponedjeljka nema na protestima.
 
14:54 Sarajlija Zoran za Radiosarajevo.ba rekao je kako je već treći dan na protestima, te da podržava građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine: "Nemam finansijskih problema i dobro sam situiran. Želim podržati gladne i ogorčen sam na slab odziv ljudi na proteste. Oni koji nisu došli krivi su za situaciju u državi", kaže on.

14:29 Pogledajte GALERIJU.

14:25 Na protestima se trenutno nalazi oko 200 ljudi.
 
14:22 Hana Obradović nedavno je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Na protestima je od prvog dana: "Nisam huliganka, samo ne vidim perspektivu ovdje i dosta mi je dvadesetogodišnje pljačke naroda", istakla je za Radiosarajevo.ba.
 
14:21 Demonstranti uz zvuke tarabuka traže ostavke. Zahtjevi su im isti: smjena Vlade FBiH i revizija ratne privatizacije.
 
14:20 Blokirana je raskrsnica Ali-pašine i Titove ulice. 
 
14.10 Kemal Idrizović nezaposlen je već 20 godina. Za Radiosarajevo.ba rekao je da će protestirati sve dok ne padne Vlada Federeacije BiH, pa i godinama ako treba. "Nemam šta izgubiti, sve je već izgubljeno", rekao je Idrizović.
 
14:05 Predstavnici neformalne grupe građana okupljenim demonstrantima ispred zgrade Predsjednišva BiH dijele pozive za večerašnji prvi plenum građana. U pozivu se navodi da su svi dobro došli osim članova političkih stranaka.
"Ovo je naš prostor, vi svoj imate u strankama" kaže se u pozivu. Demonstracije su mirne, a građani podižu transparente na kojima piše "Nema pravog rada, dok se ne donese pravda" i "Nema snijega, i njega ste pokrali".
 
13.45 Demonstranti su donijeli tarabuk i gitaru, na protestima se čuju pjesme Dine Merlina, Zabranjenog pušenja, te sevdalinke. Demonstranti uzvikuju 'Ostavke, ostavke'. Trenutno se kod Predsjedništva nalazi oko 100 osoba. Među demonstrantima se nalaze i radnici Feroelektra i Hidrogradnje.

13:20 Više desetina građana koji su se okupili pred zgradom Predsjedništva BiH u ovim trenucima blokiralo je saobraćaj. Demonstranti, mahom stariji građani, uzvikuju "Izađite napolje", i "Hoćemo otkaz"
 
13:22 Tramvajski saobraćaj u pravcu centra grada nije u funkciji zbog okupljenih demonstranata, a zbog čega je samo u funkciji linija Ilidža-Željeznička stanica. Također, u funkciji je samo trolejbuska linija Dobrinja-Trg Austrije, dok trolejbusi za Jezero nisu u funkciji.
 
12:05 U Sarajevu od četvrtka prošle sedmice traju protesti u centru grada. Protesti su najavljeni i danas, a prvi demonstranti okupljaju se u parku ispred Predsjedništva BiH, javlja reporter portala Radiosarajevo.ba
 
Tok događaja prati veliki broj novinarskih ekipa. Policija je u pripravnosti, a saobraćaj se odvija nesmetano.
 
Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila ostavku premijera Suada Zeljkovića.
 
Podsjećamo, za danas u 17:30 sati najavljen je sastanak Plenuma građana i građanki Sarajeva. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak