Formirati vlast u skladu sa izbornim rezultatima

Radiosarajevo.ba
Formirati vlast u skladu sa izbornim rezultatima

U Sarajevu je održana 44. sjednica Predsjedništva SDP-a na kojoj je prezentirana dinamika izgradnje autocesta u Federaciji BiH. 

Također, razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji u kojoj ni 11 mjeseci nakon izbora nije formirano Vijeća ministara BiH, te vlast u Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10. 

Predsjednik SDP-a, dr Zlatko Lagumdžija, informisao je predsjedništvo o sastanku političkih lidera u Mostaru, te najavio nastavak razgovora 15. septembra u sjedištu SDP-a u Sarajevu. 

SDP ostaje pri poznatim principima i programskim načelima za uspostavu kako državne tako i kantonalnih vlasti, kao i za potpuno ubrzanje deblokade procesa euroatlantskih integracija. 

Predsjedništvo SDP-a podcrtava da se nova vlast treba formirati u skladu sa izbornim rezultatima i sa preciznim slovom Ustava i Zakona uz prioritetno usaglašavanje programskih načela oko kojih se treba formirati parlamentarna većina. 

SDP je u dosadašnjem procesu pokazao spremnost na kompromis, te poziva i ostale političke aktere na konstruktivan pristup kako bi se odblokirao proces formiranja državne i kantonalnih vlasti na temelju kriterija i obaveza koje proizilaze iz procesa NATO i EU integracija, stoji u saopštenju SDPBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak