Formirana radna grupa za izradu zakona o elektronskoj trgovini u FBiH

0
Radiosarajevo.ba
Formirana radna grupa za izradu zakona o elektronskoj trgovini u FBiH

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine usvojila Rješenje kojim je imenovana Radna grupa za izradu zakona o elektronskoj trgovini.

Ovu radnu grupu čine predstavnici Federalnog ministarstva trgovine, Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, zatim Federalne uprave za inspekcijske poslove, Porezne uprave FBiH, Privredne komora FBiH, te predstavnici kompanija Bazerdžan, DM i PennyPlus, kao i predstavnci eComm Asocijacije u BiH.

Zadatak ove radne grupe je priprema teksta zakona i njegovo dostavljanje zainteresovanim stranama zbog provođenja konsultacija i analiziranja pismenih komentara.

Hrvati "demantovali" Turke: Niti Hajduk to može, niti bi Džeki takva stvar pala na pamet

Radna grupa će nakon konsultacija analizirati pismene komentare i konačan tekst prednacrta zakona, u roku od 60 dana počev od isteka posljednjeg dana roka za dostavu pismenih komentara, dostaviti federalnom ministru trgovine zbog daljnjeg postupka.

Tokom izrade teksta zakona, Radna grupa će obuhvatiti i pitanja koja se odnose na usklađenost sa
propisima Europske unije, te preuzeti odgovarajuće propise iz ove oblasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak