Federica Woelk zgrožena paradom vojske Srbije u Prijedoru: "Neprihvatljivo! Zašto niko ne reagira?!"

14
Radiosarajevo.ba
Federica Woelk zgrožena paradom vojske Srbije u Prijedoru: "Neprihvatljivo! Zašto niko ne reagira?!"

Jutros, 7. jula, mediji u bosanskohercegovačkom entitetu RS javili su kako su pripadnici vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor. Navode kako su došli na obilježavanje 82. godine od bitke na Kozari.

Dakle, u gradu u kojem je devedesetih, za vrijeme agresiju na našu zemlju, počinjen jedan od najvećih zločina nad svima koji nisu bili Srbi, zločin koji ima sve elemente genocida, pustili su pripadnike vojske Srbije da marširaju i defiluju...

Već su počele stizati i prve reakcije. Javili su se analitičari i političari, naš kolumnista Dragan Bursać objavio je svoje žestoko zapažanje o situaciji na portalu Radiosarajevo.ba, no još uvijek se nisu oglasili zvanični predstavnici državne vlasti.

Igrao je s Barbarezom i Spahićem, sada tvrdi: "Vidi se želja, ali mi pored Džeke nemamo top igrača"

Među onima koji su šokirani viđenim jeste i italijanska političarka Federika Woelk, ekspertica za politička zbivanja na Zapadnom Balkanu.

"Ovo je neprihvatljivo i činjenica da niko ne reagira je još strašnija. EU, probudi se! Bošnjaci zaslužuju da se osjećaju sigurno u svojim gradovima i da im niko više ne zaprijeti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak