Federalni štab civilne zaštite u posjeti kantonima

Radiosarajevo.ba
Federalni štab civilne zaštite u posjeti kantonima

Federalni štab civilne zaštite je donio zaključak da njegovi članovi posjete pet kantonalnih stožera civilne zaštite u cilju zajedničkog sagledavanja stanja, ocjene načina rukovođenja akcijama zaštite i spašavanja, te budućim mjerama, s potrebom preduzimanja dodatnih mjera.

Posjete Bosansko-podrinjskom, Sarajevskom, Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10 bit će realizirane između 10.00 i 12.00 sati, imajući u vidu vremensku i situaciju na cestama i činjenicu da su svi štabovi u stalnom zasjedanju, prenosi Fena.

Komandant Federalnog štaba civilne zaštite Jerko Ivanković-Lijanović i načelnik Stožera Alija Tihić će u Mostaru prisustvovati sjednici Vlade Federacije BiH kako bi je upoznali sa stanjem i poduzetim mjerama nakon proglašenja stanja prirodne nesreće u FBiH.

Komandant i načelnik će također, u terminu koji će naknadno biti utvrđen, posjetiti Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak