FBiH: Na 30 pumpi utvrđena loša kvaliteta goriva

Radiosarajevo.ba
FBiH: Na 30 pumpi utvrđena loša kvaliteta goriva


Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je spisak benzinskih pumpi kod kojih je utvrdila loš kvalitet nafte. Iz Inspekcije navode da su provedena laboratorijska ispitivanja od strane akreditovanih laboratorija, te je utvrđeno da kontrolisani (tečni) naftni derivati ne zadovoljavaju propisane standarde kvaliteta.

Na spisku se nalazi 30 objekata, od kojih su dva locirana u Sarajevu. Radi se o firmama Selex d.o.o. i Imzit Comerc d.o.o..

Kako se navodi u obavijesti inspekcije, za Selex je utvrđeno sljedeće:

„Prilikom uzorkovanja na benzinskoj pumpi tečnog goriva DIZEL BAS EN 590 za period zimskog monitoringa 2011/12, od strane inspekcijskog tijela, te na temelju izvještaja akreditovane labaratorije predmetno gorivo NE ZADOVOLJAVA propisane zahtjeve standarda BAS EN 590 :2002- niska tačka paljenja.“

S druge strane, za Imzit je istaknuto:

„Prilikom uzorkovanja na benzinskoj pumpi u mjestu Buća Potok tečnog goriva DIZEL BAS EN 590 za period zimskog monitoringa 2011/12, od strane inspekcijskog tijela, te na temelju izvještaja akreditovane labaratorije predmetno gorivo NE ZADOVOLJAVA propisane zahtjeve standarda BAS EN 590 :2002- niska tačka paljenja.“

Spisak sa svim pumpama, uz objašnjenje o prekršaju, možete naći na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak