Facebook rasprava uzrok incidenta između učenica u Tuzli?

Radiosarajevo.ba
Facebook rasprava uzrok incidenta između učenica u Tuzli?

Javnost je danas šokirao sramotni snimak incidenta koji se dogodio u jednoj srednjoj školi u Tuzli. Na snimku možemo vidjeti dvije djevojke kako maltretiraju, te verbalno i na kraju fizički maltretiraju treću učenicu, dok ostali mirno i sa strane posmatraju i snimaju ovaj nemili događaj.

Iako su mediji objavili informaciju da se radi o učenicama Srednje hemijske škole u Tuzli, pojašnjeno nam je da ove učenice pohađaju tuzlansku Srednju mješovitu školu, te da sa Srednjom hemijskom školom tek dijele istu zgradu.



Ovom smo prilikom kontaktirali direktora Mješovite srednje škole u Tuzli, Nesiba Hasanovića, koji nam je kazao da se jako teško nose sa incidentom koji se dogodio, te medijskim pritiskom koji stiže sa svih strana. Ipak, pristao je da nam da izjavu.

''Šta biste vi uradili na mom mjestu? Djevojke su je izvele iza škole, iza zgrade i da, desio se jako ružan incident, da ne može biti ružniji. Još su gori ovi koji su to snimili i objavili, umjesto da su intervenisali i pomogli da se to ne dogodi. Škola kao škola i ja kao direktor se ne osjećamo nimalo prijatno u vezi toga'', kazao je za Radiosarajevo.ba direktor Mješovite srednje škole u Tuzli Nesib Hasanović, dodavši kako su već kontaktirali roditelje, a policija je napravila uviđaj i zapisnik, te će nastavničko vijeće poduzeti odgovarajuće mjere i kazniti učenice.

''Kod nas se nikad nije desilo ovakvo nešto, ovo je prvi put, tako da se osjećamo svi jako pogođenim i uznemirenim'', izjavio je direktor Hasanović, dodavši kako nijedan razlog ne opravdava ovakav incident i sramotno ponašanje učenica srednje škole, no kako je uzrok incidenta najvjerovatnije bila određena Facebook rasprava između djevojaka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak