Evropski pokret pozdravio dogovor Dodika i Ashtonove

Radiosarajevo.ba
Evropski pokret pozdravio dogovor Dodika i Ashtonove

Evropski pokret u BiH pozdravio je jučerašnji dogovor predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik i visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednosti Catherine Ashton.

Ova nevladina organizacija saopštila je danas da politički dijalog i postignuti dogovor iz Banjaluke garantuje nastavak poštivanja Daytonskog sporazuma i analizu rada pravosudnih organa na nivou BiH.

Evropski pokret u BiH smatra da se na ovaj način pruža više nego dobra prilika da se mnoge stvari, prije svega skoro konstituisanje vlasti na nivou BiH, uz uvažavanje izbornih rezultata i ispunjenje tri uslova neophodnih za podnošenje zahtjeva za kandidaturu za članstvo u EU, pokrenu sa mrtve tačke.

"Evropski pokret u BiH pruža podršku uspješno okončanom razgovoru i dogovoru iz Banjaluke i istovremeno poziva relevantne političke subjekte i lidere stranaka da što prije otpočnu razgovore i pregovore o formiranju vlasti na svim nivoima, kako bi BiH vratili na ispravan put, put evropski integracija", ističe se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak