Evropa u školi

Radiosarajevo.ba
Evropa u školi

Delegacija Evropske unije u BiH finansira projekt Evropa u školi u iznosu od 10 hiljada eura, koji implementira Evropski pokret, prenosi Fena.

Kako je saopćeno, projekt predstavlja program neformalnog obrazovanja namijenjen prvenstveno učenicima završnih razreda srednjih škola.

Ideja programa je da se kroz kombinaciju tradicionalnih i novih modela interaktivnih metoda obrazuju i informiraju mladi ljudi o temama vezanih za EU – historijatu evropskih integracija, institucijama i organizacijama, zemljama članicama, principima i vrijednostima na kojima počiva EU, iskustvima pojedinih zemalja u procesu integracija, ulozi i trenutnom položaju BiH u procesima evropskih integracija i drugo.

Opći cilj projekta je osiguranje boljeg poznavanja i razumjevanja EU unutar BiH i njenih vrijednosti koje će omogućiti mladim ljudima aktivnije učešće u ubrzanju procesa integrisanja i izgradnje BiH kao dijela Evrope.

Ciljna grupa projekta su učenici završnih razreda srednjih škola iz oba bh.entiteta, nastavnici srednjih škola i osobe koje se bave obrazovanjem i odgojem mladih ljudi, šira javnost BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak